Mexico heeft het grootste aantal wereld erfgoedplekken volgens de ranglijst van UNESCO. Als je de vroegere inwoners van Mexico zou mogen geloven zouden deze plekken per 21-12-12 echter allemaal vergaan. Volgens de Maya kalender komt de wereld op deze dag namelijk ten einde. Bij iedere jaarwisseling komt het einde van de wereld wel ter sprake, maar dit jaar is de hele wereld in de ban van dit onheilspellend nieuws.

Gelukkig spreken veel personen ook wel over het beëindigen van een cyclus, met 2013 zou een nieuwe tijd met nieuwe maatschappelijke inzichten aanbreken. Anderzijds is het wellicht enigszins onredelijk van ons om te verwachten dat de Maya’s tot in het einde der tijden onze data voor ons zouden uitrekenen. Velen van ons zijn onderhand overgestapt op elektronische agenda’s. Hoewel de meeste leerlingen nog gebruik zullen maken van papieren agenda’s, kan het geen kwaad om ze alvast wegwijs te maken hoe ze hun tijd online het beste kunnen invullen.

In dit artikel lees je een aantal standpunten van experts over papieren versus elektronische kalenders.

De werelderfgoed kalender 2014 van Unesco is gelukkig zowel op papier als digitaal beschikbaar. Zo blijf je bij de tijd en op de hoogte van al het schoons wat deze planeet ons te bieden heeft.

Tags: